Update stationsgebied Pontresina

Bedoeling is om het station Pontresina een moderner en realistischer uiterlijk te geven. Spoor 1 en 2 zijn dichter bij elkaar gelegd waardoor er ruimte kwam voor een verhoogd middenperron. Er is een onderdoorgang gebouwd met verlichting en een doorlopende verlichte en bevolkte ondergrondse gang die bekeken kan worden door een bord uit te nemen.  Er is ook meer ruimte gemaakt aan beide kanten naast het stationsgebouw. De rots waarop de ruïne Steinsberg staat is daarvoor flink verkleind. De rots is opnieuw vormgegeven. 

Lees meer »

Aanpassingen station Pontresina

Het station Pontresina wordt iets meer naar de werkelijkheid aangepast: hogere perrons, spoor 1 en 2 dichter bij elkaar waardoor plaats ontstaat voor 1 middenperron, voetgangerstunnel, aanpassingen aan de bovenleiding en aanpassingen aan het stationsgebouw en de directe omgeving. 

Lees meer »

Website aangepast aan actuele situatie

Vanwege het vervangen van het bergdorp met rotswand door een ruïne met bergweide en toevoegen van verlichting,  zijn op diverse plekken foto's vervangen en teksten aangepast. De website geeft nu de stand van zaken per maart 2023 weer.

Lees meer »

Ruïne is op de modelbaan geplaatst

De ruïne is geplaatst in een alpenweidegebied dat in de plaats is gekomen van het bergdorpje met rotswand. Het bergdorpje (KIBRI huizen) is mooi, maar op deze modelbaan stond het wat overladen, zeker met de steile rotswand erachter. De modelbaan oogt nu wat rustiger. De bloemenweide is van MBR en komt heel realistisch over! Er staan nog twee grasmatten in bestelling, waardoor dit scenerydeel nog niet kan worden afgerond. 

Lees meer »

Ruïne is klaar!

Met veel groen van MBR en Model Scene is de ruïne overwoekerd. De laatste details zijn aangebracht. De volgende klus wordt om het in te passen in de modelbaan. Daarvoor gaat het bergdorp en de bergwand erachter wijken. Dit scenerygedeelte moet wat rustiger en realistischer worden. Alles over deze ruïne en het model lees je hier.

Lees meer »

Weer een trein verlicht

En weer is een trein voorzien van binnenverlichting. Ook nu weer zijn alle wagons voorzien  van een LED strip met decoder en zijn de wagons onderling verbonden met BEMO elektrische koppelingen. De wagons waren niet voorbereid voor binnenverlichting. Drie wagons zijn daarom voorzien van (zelfgemaakte) stroomafnamecontacten op alle 8 wielen. Dit is meer dan voldoende om een knippervrije verlichting te hebben.

Lees meer »

Ruïne neemt vorm aan

Het kartonnen basismodel is klaar en gelijmd op het grondvlak, dat beplakt is met de plattegrond van het gebouw in schaal 1:100. Vervolgens is alles geverfd om het watervast te krijgen. De ruïne middengrijs en de grond groen, als voorlopige kleuren.

Lees meer »