Rhätische Bahn in twee kamers...

LANDSCHAP:

In de grotere kamer (foto hierboven) is het landschap geïnspireerd op het Engadin in Graubünden, de kleinere kamer toont het landschap van de Berninapas, die Pontresina verbindt met Tirano in Italië.

STATIONS:

De modelbaan kent drie zichtbare stations: Pontresina, Susch en Bernina-Lagalb. Er zijn 4 schaduwstations: Klosters met 7 opstelplaatsen (onder Susch), St. Moritz met 6 opstelplaatsen (onder Klosters), Scuol-Tarasp met 4 opstelplaatsen (onder Pontresina/los- en laadspoor) en Tirano met 5 opstelplaatsen (onder Bernina-Lagalb).

GEBOUWEN:

De meeste gebouwen zijn zelfbouw en zoveel mogelijk gebouwd naar bestaande voorbeelden. Station Susch is van FALLER (aangepast) en het chalet achter station Bernina Lagalb en het kerkje van Stugl/Stuls is van TILLY MODELS

RAILS:

Rails en wissels zijn van BEMO. De meegebogen wissels van PECO. De bovenleiding met schakelstations is grotendeels zelfbouw, met onderdelen van o.a.  SOMMERFELDT.

TREINEN:

Er rijden diverse personen- en goederentreinen uit verschillende tijdperken. De Berninabahn heeft andere treinen dan de Stammlinie. Sommige treinen berijden beide lijnen, net zoals in het echt. Bijvoorbeeld: een Allegra treinstel, dieselloc en stoomloc.  

BESTURING:

Alle locomotieven en verlichte rijtuigen zijn gedigitaliseerd. Verlichting, seinen, etc. worden eveneens digitaal aangestuurd. Digitale centrale is de Intellibox II met bijbehorende voeding (12 v.) waarop een laptop is aangesloten met het treinbesturingsprogramma Koploper.