Sporenplan

KAMER 1:

Station Susch ligt op niveau 3. Daaronder ligt op niveau 2 het schaduwstation Klosters. Het opstelspoor voor de AGZ (Albula Glieder Zug) hoort ook bij Klosters. Onder Klosters ligt schaduwstation St. Moritz (niveau 1). Via een railsspiraal bereiken treinen station Pontresina (niveau 4).  

Ongeveer op dezelfde hoogte als schaduwstation Klosters ligt, onder de houtoverslag van Pontresina, het schaduwstation Scuol-Tarasp. De twee kopsporen daar zijn bestemd voor twee pendeltreinen.


KAMER 2: 

Station Bernina-Lagalb ligt op niveau 2. Het spoor daalt via het Val Pila naar niveau 1 waar, onder Bernina-Lagalb het schaduwstation Tirano ligt.

Het op de tekening onderste kopspoor is voor de Allegra. Deze pendelt tussen Tirano en St. Moritz. Er kunnen 4 getrokken treinen staan in de keerlus-plus-2-kopsporen. Nadat de twee opstelplekken in de keerlus bezet zijn gaat de volgende trein een kopspoor op en rijdt achteruit het andere (dikgedrukte) kopspoor op. De volgende trein rijdt het kopspoor en wacht tot het andere, dik gedrukte kopspoor vrij is, etc. Deze oplossing is gekozen uit plaatsgebrek, maar werkt prima en automatisch via het programma Koploper.