Update stationsgebied Pontresina

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 21:43

Bedoeling is om het station Pontresina een moderner en realistischer uiterlijk te geven. Spoor 1 en 2 zijn dichter bij elkaar gelegd waardoor er ruimte kwam voor een verhoogd middenperron. Er is een onderdoorgang gebouwd met verlichting en een doorlopende verlichte en bevolkte ondergrondse gang die bekeken kan worden door een bord uit te nemen.  Er is ook meer ruimte gemaakt aan beide kanten naast het stationsgebouw. De rots waarop de ruïne Steinsberg staat is daarvoor flink verkleind. De rots is opnieuw vormgegeven. 

Aan de ene kant van het stationsgebouw staat nu de (zojuist gebouwde) actuele kiosk, met complete verlichting en inrichting. Aan de andere kant is een groter busstation aangelegd dat meer overeenkomt met de werkelijkheid. Het toiletgebouwtje komt er ook. Van de schaaltekening staat nu een eerste papieren model. 

Een flinke klus wordt de verbouwing van het stationsgebouw zelf. Dit wordt aangepast aan de actuele situatie in werkelijkheid. Het betekent een complete vernieuwing van de begane grond, zowel buiten als binnen. De perronkap wordt aangepast en wordt verlicht. Het gehele gebouw wordt voorzien van LED verlichting.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.